TOP 5 Szerda | Kedvenc női karaktereink

2020. március 4., szerda


Sziasztok!

Mivel március 8-a Nemzetközi Nőnap, ezért TOP 5 Szerda témáink is erről fognak szólnak.

Mai témánk: Kedvenc női karaktereink

2020.03.11. Kedvenc női szerzőink (külföldi)
2020.03.18. Kedvenc női szerzőink (hazai)

Előkészítve áprilisra 2020.03.25. Kedvenc humoros könyveink

Genevieve


Első helyen Amo Jones Malum Part 1 & Part 2 könyveiből emelném ki Tillie-t. Ő egy igazi kemény csaj, rengeteg akadály gördül elé de végig megállja helyét. Kitartása irigylésre méltó. Második helyre a hozzá hasonló Raven állt Meagan Brandy: Boys of Brayshaw High könyvéből. Ő az a lány akinek vannak céljai és végig is akarja vinni őket, bármi áron. 
Mindenképpen muszáj megemlítenem Kate Sedgwick-et Kim Holden Bright Side-jából. Ő olyan csodálatos ember, igazi önzetlen karakter. 
Negyedikként S.M. Soto Kiss Me With Lies történetének főhősnőjét említeném meg. MacKenzie szintén a bátrak táborát erősíti, hihetetlenül kitartó és céltudatos. 

Coeur


Az első női alak, aki rögtön eszembe jutott, amikor megláttam a heti témánkat, az Aria Stark George R. R. Martin Trónok harcának sorozatából. A kezdetektől fogva kedveltem határozott, önálló személyiségét. Fiatal kora ellenére nyilvánvaló volt, hogy nem egy gyönge virágszál. Valahogy végig tudtam, hogy nagy dolgokra hivatott. És nem tévedtem! Hozzá hasonlóan erős karakter A beavatottból Tris. Hisz volt elég bátor a bátrak közé állni, majd felforgatni az addig fennálló rendet. A következő választásom Stephenie Meyer Burok című könyvéből Melanie Stryderre esett. Ő minden fizikai és mentális erejével a végsőkig küzdött a testébe betolakodó idegen létforma ellen. Majd azt is megtapasztalhatta, hogy az ellenségből akár barát is lehet. Még nálánál is keményebb csaj S. J. Kincaid Nemezise. Neki aztán volt honnan fejlődnie! Hisz még csak ember számba se vették teremtői. Miközben próbált életben maradni a veszélyekkel teli Galaktikus Udvarban, ébredező lelkiismeretével és sokáig elnyomott érzelmeivel is meg kellett küzdenie, hogy megtalálhassa magában az embert.
És végül jöjjön az utolsó választásom, ami meglepő módon nem egy főszereplő: R. J. Palacio Az igazi csoda című könyvéből Auggie anyja. Olyan bölcsességgel teli szeretettel veszi körül Auggie-t, ami példaértékű. Lelki ereje, humora rengeteget segít a kisfiúnak. Ugyanakkor azt is tudja, meddig és hogyan kell támogatnia fiát, és - bármennyire is fél tőle - mikor kell elengednie. Pedig ez utóbbi talán az egyik legnehezebb dolog a világon.

Kikyo


Szerintem senki sem fog meglepődni, ha a legkedvesebb 5 női könyvalakom nem feltétlenül az emberek táborát erősíti, hanem egyéb "lények" is lesznek körülötte. Nálam egyébként az erős jellemű karakterek a befutók, bár ezt a listám is tükrözni fogja. Az első helyet Isabelle Lightwoodnak adnám (mily meglepő, ismét egy árnyvadász), szeretnék olyan külső és belső adottságokkal rendelkezni, mint ő. A képzeletbeli dobogóm második fokát Nemezis foglalja el, S. J. Kincaid: A kárhozott c. regényéből. Az ő személyisége egyszerűen elvarázsolt. Mivel a karakán nőket részesítem előnyben, muszáj megemlítenem Ana Morenot (már alig várom, hogy olvassam A főnök 2-t), Inej Ghafat a Hat varjúból, és aki mostanában lett a kedvencem, Celia Bowen Erin Morgenstern Éjszakai cirkuszából. 


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co