GCK's Book Review Blog | TOP 10 Kedvenc könyvünk

2020. április 17., péntekSziasztok!

Mai második bejegyzésünkben TOP 10 kedvenc könyvünket mutatjuk be. Nem volt egyszerű csak 10-et összeszedni, de megküzdöttünk vele és sikert arattunk!

Azt hiszem ez életem legnehezebb feladata, mármint hogy csupán 10 könyvet emelhetek ki! Aki egy kicsit is ismer, vagy nyomon követte blogunkat a múltban is az tudja hogy élek-halok Amo Jones, Isabella Starling, Anne Malcom, Natalie Bennett, S.M. Soto és még nagyon nagyon sok író könyveiért, de megpróbálok megfelelni ennek a feladatnak ;)
Elsőként Amo Jones legutóbb olvasott könyvét emelném ki, ami a Midnight Mayhem sorozat második rész, de önálló kötetként is olvasható, In Fury Lies Michief címmel jelent meg. De beszélhetnék akár az Elite Kings Club sorozat vagy a Crowned duológia bármelyik részéről nem találnék semmi kivetnivalót benne, nálam ő a NR. 1. 
Folytassuk Isabella Starling, könyveivel. Én először Fawn Bailey majd Betti Rosewood álnéven írt könyveit olvastam. Személyes kedvencem pedig az Elite of Eden Falls Prep sorozata, melynek eddig 2 része jelent meg A Hurt So Sweet Part 1 & Part 2 címmel. Mindkettőt imádtam! De szintén mesélhetnék Confess könyvéről, igen képes lennék rá, akár órákig is. De megkíméllek titeket.
Anne Malcomtól számos könyvet olvashattunk már, de az én személyes kedvencem a Birds of Paradise, ami egyben az első könyv amit olvastam az írónőtől. Ez a történet amennyire kegyetlen, pont annyira gyönyörű is. 
S.M. Soto, a közelmúltban jelent meg Twin Lies duológiájának befejező része, mely a Bury Me With Lies könyvet kapta. Ugyan ez a történet is eszméletlen jó, személyes kedvencem tőle még mindig az Ache címmel megjelent könyve. Konkrétan majdnem végigsírtam a kötetet. 
Natalie Bennett-től is számos könyvet olvastam már, mindegyik mást- és mást adott, mindegyik ŐRÜLT és nagyon sötét. Személyes kedvencem a Lawless Kingdom ami a Reign & Ruin sorozat első része, remélem mielőtt olvashatom a folytatást!
Szintén aki folyamatos olvasója blogunknak tudja, hogy örökös kedvencem Kim Holden: Bright Side-ja! Az a történet annyira igaz, szívbemarkoló és mégis csodálatos! Századik olvasásra is ugyanazt nyújtja mind először. Szívből ajánlom mindenkinek! Kate számomra hatalmas példakép!
Colleen Hoover összes eddig megjelent könyve megtalálható könyvtáramban, kedvencem mégis az It Ends With Us - Velünk ér véget. Ez a történet annyira szomorú, elgondolkodtató és szívbemarkoló. Egy nagyon kemény témát mutatott be Colleen. Van egy kedvenc idézetem is, az értékelésem elején is szerepel és szerintem annyira igaz: 

"Öt perc.

Ennyi kell hozzá, hogy ember teljesen megsemmisüljön."

Következő Mia Asher Laza erkölcsök duológiája, ezekkel a könyvekkel az írónő végérvényesen bekerült akármit ír, akárhol, akárkiről el fogom olvasni kategóriába! Annyira egyedi a stílusa, a megfogalmazása, az érzések melyeket kicsal az olvasóból, hogy azt el nem lehet mondani! Egyszerűen muszáj átélni.
K.K. Allen, ha jól tudom könyveinek jogaira lecsaptak már a magyar kiadók is, de eddig sajnos nem láttam hogy az én kedvenc könyvem is érkezne tőle magyarul. Na de reménykedjünk hogy fog. A könyv nem lenne más mint a Waterfall Effect! Ezzel a könyvvel az írónő olyan magasra tette a lécet, hogy eddig egy hasonló műfajban írt könyv sem tudta felülmúlni!
Laurelin Paige First and Last duológia, emlékszem mikor olvastam az Első érintést, közben zenét hallgattam (általában zenét hallgatok olvasás közben) de ez mégis annyira más volt így. Az érzést amit a zene még pluszban hozzá adott szerintem nem pótolja semmi. A történet magában is állati jó, az írónő nagyon profin bánik a szavakkal és az olvasó érzéseivel.
Azt hiszem TOP 10-es listám végére is értem! ;)


Mi a 10 kedvenc könyvem? Ez talán a legnehezebb kérdés, amit egy könyvmolynak fel lehet tenni. Mert hát sokkal több van!
De azt hiszem egyértelmű, hogy a legelső, ami az eszembe jut az a Harry Potter. Imádom J. K. Rowling által megálmodott komplex varázsvilágot, az izgalmas cselekményt. Nem is beszélve a remekbe szabott karakterekről. Még a mellékszereplők is annyira kidolgozottak, hogy a kedvenceim is közülük kerülnek ki. Nem egyszer olvastam már el a történeteket, de az biztos, hogy nem utoljára! Talán az első és az utolsó részeket szeretem a legjobban.
Mivel a fantasy a kedvenc műfajom, nem csoda, ha a top 10-es listámon több is található ebből a műfajból. George R.R. Martin a Trónok harcával, Brent Weeks  az Éjangyal trilógiával, Sarah J. Maas  az Üvegtrón sorozatával, míg Cassandra Clare az Árnyvadászok világának megteremtésével alkotott maradandót. Fantasy rajongóknak kötelező irodalom minden, amit ők írnak!
S. J. Kincaid: A kárhozott-ja egy olyan alternatív világban játszódik, melyben az uralkodó család üldözi a tudomány iránt érdeklődőket. Roppant eredeti, szórakoztató és izgalmakban bővelkedő regény; ugyanakkor tele van elgondolkodtató, magvas gondolatokkal is. Aztán a következő választásom Dot Hutchison: Pillangók kertje, amely egy zseniálisan felépített, különleges hangulatú, felkavaró pszichotriller. Nagyon várom már mindkettő folytatását!
A romantika műfajában is sok kedvencem van, de van egy, ami második olvasásra is ugyanolyan megrendítő hatással volt rám, mint elsőre. Ez pedig Kim Holden Bright Side-ja.
Végül a krimi műfajából egyik kedvencem Dan Brown: Eredet című könyve. A szerző majdnem minden könyvét olvastam. Eddig ez tetszett a legjobban, mert annyira eredeti, izgalmas és egyben elgondolkodtató történet.
Böszörményi Gyula történelmi krimijének, az Ambrózy báró esteinek minden kötetét imádtam. A Szer'usz világ a sorozat ötletes folytatása, melyben az eddig mellékszereplő, Mück Mári került az események középpontjába. Az ő egyedi stílusa, nyelvi fordulatai igazán különleges ízt adtak az amúgy nagyon izgalmas cselekménynek. Remélem, lesz folytatása!
És tudom, tudom, megvan a 10! De muszáj még egyet hozzátennem a listámhoz. Bár egyre több magyar írónő munkáját ismertem és szeretettem meg az elmúlt évek során, mégis az örök szerelemem, Vavyan Fable. Imádom, hogy több műfajban is minőséget alkot; ahogy krimibe ágyazva hajszál pontos társadalomkritikát tár elénk. S teszi ezt annyi humorral, hogy azt nem lehet megúszni hangos nevetés nélkül. A top listámra pedig Varázscsók című könyve kerüljön fel, melynek  köszönhetően szerettem meg a fantasy műfaját. 
Elég nehéz feladat összeszedni életem legnagyobb olvasmányélményeit, hiszen minden könyv hozzátesz valamit az emberhez, de azért megpróbálom összeszedni azokat, amik tényleg a legeket jelentik számomra.
Az dobogó legfelső fokán mondjuk abszolút nem kell gondolkodnom, Antoine Saint-Exupéry klasszikusa, A kis herceg életem minden szakaszának meghatározó olvasmánya, és mindig (de tényleg mindig) tud valami pluszt adni számomra. Ha igazán messziről akarok elindulni, akkor Alexandre Dumas: Monte-Cristo grófja c. művét mindenképp meg kell említenem. Ezt egyszer születésnapomra kaptam meg, és szó szerint ronggyá olvastam. Szintén meghatározó olvasmányai az életemnek Fekete István állatregényei, olyannyira, hogy a szakdolgozatomat is az író munkásságából írtam. Egyik kedvencem a Lutra. Örökérvényű írónőm Anne Rice, ezért a Vámpírkrónikáknak is egyszerűen muszáj felkerülni erre a listára, ha egy darabját kellene kiemelnem, nagy gondban lennék, de pillanatnyilag talán a Lestat vámpír a szívem csücske. A fantasy csúcsát azonban Kaz Brekker és csapata jelenti számomra, úgyhogy Leigh Bardugo: Hat varjú c. regénye szintén toplistás. Mivel elég eklektikus vagyok az olvasmányaimat illetően, a romantikus (és persze fantasy is) műfajban is találtam gyöngyszemet Jennifer L. Armentrout Komor elemek sorozata által, ide a 3. részt tenném fel, (Every Last Breath), ami magyarul még sajnos nem jelent meg, de remélem nem kell sokat várni rá. Igazából a jelentőségét az mutatja, hogy gyakorlatilag 0 angoltudással vágtam bele, annyira vártam a történet lezárását, és becsületesen át is küzdöttem magam rajta. Aki egy kicsit is ismer, tudja, hogy nálam semmilyen lista nem létezik Cassandra Clare nélkül, az Árnyvadászok az első találkozásunk óta belopták magukat a szívembe. A favorit még mindig Magnus Bane a szereplők közül, úgyhogy a ide Az árnypiac kísértetei egyik novelláját tenném, melynek címe a Az elveszett ország. A horror koronázatlan királyát, Stephen Kinget sem hagyhatom ki. Bár 20 évembe telt, mire összegyűjtöttem a bátorságot és elolvastam az Azt, eskü, hogy megérte! Hirtelen ezek azok a könyvek, amelyek az életem szerves részét képezik, de ha szerencsém van, még nagyon sokat fogok összegyűjteni.Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co