TOP 5 Szerda | 5 könyv melyben egy utazás mindent megváltoztat

2020. április 15., szerda


Sziasztok!

Ezen a héten utazásra invitálunk benneteket, olyan könyveket mutatunk be nektek melyekben a főhős életét egy utazás teljesen megváltoztatta. Hozzászólásban várjuk a ti kedvenc "utazós" könyveiteket!

Genevieve


Amikor kitaláltuk a heti témát, azt hittem hogy sokkal nehezebb lesz majd írnom róla. Aztán visszanéztem az olvasmánylistámat és rájöttem hogy azért én is olvastam olyan könyvet, melyben a főhős életét megváltoztatja egy utazás.
Először is J.A. Redmerski: A soha határa, melyben Camryn egy táskával és mobiltelefonjával indul a vakvilágba, aztán megismerkedik Andrew-al és élete gyökerestül megváltozik. Igazi szívbemarkoló és csodálatos történet. 
Mary E. Pearson: Az árulás csókja, melyben Lia egy kényszerházasság elől menekül, majd olyan dologra lel melyre egyáltalán nem számított. 
Kresley Cole: Méreghercegnő, Evangeline „Evie” Greene egy apokaliptikus esemény után majdhogynem egyedül marad, ám ahhoz hogy életben maradjon segítséget kér Jaxon-tól, útjuk során pedig rengeteg dologra derül ki.
Wendy Higgins: Angyali gonosz, melyben Anna különleges tulajdonságáról lehull a lepel, Kaiden Rowe által megismeri származását, majd egy hosszú út áll előttük, hiszen a háttérben háború készül!
Végül pedig Audrey Carlan: Január - Február - Március könyvét emelném, hiszen ebben a történetben Mia escortlánynak áll, hogy ki tudja fizetni édesapja tartozását. Eközben pedig számos helyre utazik, mely mindig más és más élménnyel halmozza el Miát.

Coeur


A heti témánk nagyon érdekes, hisz minden olvasás egy utazás, amely kiszakít a hétköznapokból. De azért persze tudom, hogy valós utazásokról kell írni. Átnézve olvasmánylistámat, jobbnál jobb úti céllal szolgálhatok nektek.
Induljunk el először nyugatra! Kepes András Istenek és emberek című történetével egészen a svájci hegyekig autózhatunk el. Igaz, a fránya időjárás miatt megint csak kényszerű karanténban találhatjuk magunkat. Ha végre kiszabadítanak minket a hó fogságából, mehetünk kicsit melegedni. R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona című könyve Spanyolország festői fővárosába invitál minket, ahol ha szerencsénk van, még a nagy Ő-re is rátalálhatunk. Aztán együtt felszállhatunk Párizsban az Orient expresszre. Isztambulig segíthetünk Agatha Christie nyomozójának, Poirotnak kézre keríteni egy gyilkosság elkövetőjét. Miután rákattant a bilincs a gyilkos csuklójára, folytassuk az utazásunkat tovább keletre. Sejal Badani mesemondója Indiába csábít minket, ahol a történeteken keresztül egy igazán egzotikus világot ismerhetünk meg. Végül merészkedjünk még messzebbre! Egészen az afrikai kontinensre. De vigyázat! Wilbur Smith Lángoló part-ja csak az igazán kalandvágyóknak ajánlott, hisz ez az úti csomag hajótörést, sivatagi túrát és az afrikai vadonban való túlélő túrát is magában foglalja. 

KikyoA mai szerdát egy klasszikussal szeretném kezdeni, ami gyermekkorom óta nagy kedvencem. Antoine de Saint-Exupéry kis hercege számos bolygót jár be, mire a Földön megleli az igaz barátságot, s hazatér a rózsájához. A másik nagy kedvencem szintén bolygóközi utazó, Vándor, Stephenie Meyer: A burok című regényének főhőse, aki 9 bolygó és egy sivatagi utazás után végre otthonra talál a Földön. Muszáj megemlítenem ebben a listában Laini Taylortól A különös álmodozót, akinek élete gyökeresen megváltozik, miután elhatározza, hogy felkeresi Könny városát. Ahogy Leylah Attar: A Serengeti köde című regényének főhőse is egy afrikai utazás kapcsán  kezd új életet. Mindegyik regény teljesen a bűvkörébe vont, ahogy Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei könyve is, bár a főhős itt nemcsak térben, időiben is nagy utazást tesz. 

1 megjegyzés:

  1. A Vándorsólyom kisasszony kötetek hatalmas kedvenceim. Köszönöm a bejegyzést! Így ha kifejezetten utazás témájú könyvet szeretnék olvasni, amiben a főhős így fejlődik, változik és tanul, akkor tudom, hogy milyeneket keressek. :)

    VálaszTörlés

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co