TOP 5 Szerda | Tánc a könyvekben, filmekben

2020. április 29., szerda


Sziasztok!

Kikyo a tánc világnapja alkalmából választotta mai témánknak mely "Tánc a könyvekben, filmekben" címet kapta.

Genevieve

Center of Gravity · K. K. Allen · Könyv · MolyKönyv: Szerelmet ígértél, de... (Pam Godwin)Dirty Dancing: Piszkos tánc - The Time of My Life Plakátok ...Amazon.com: Dirty Dancing 2: Havana Nights [DVD]: Movies & TVHoney (2003) | Teljes filmadatlap | Mafab.huStep up [2006] - PopKult

Összesen talán 1-2 könyvben olvastam eddig táncról, az egyik ilyen K.K. Allen: Center of Gravity, a másik pedig Pam Godwin: Szerelmet ígértél, de... c. könyvei. Mindegyikben megtalálható valamilyen formában a tánc. 
De filmben talán még többről tudok, kezdve a Dirty Dancing 1-2, ugyan én a másodikat sokkal jobban szerettem, abban is a legvégén található tánc a kedvencem. 


Aztán ott van a Honey, amit szerintem rongyosra néztem annak idején. Vagy a Step up, főleg az első és második része!!! A filmhez tartozó zenelista volt a kedvencem!!! Meg még sorolhatnám ezer évig :)
Coeur

Könyv: Harry Potter és a Tűz Serlege (J. K. Rowling)A galaxis őrzői vol. 2. – WikipédiaEgy asszony illataFlashdance - IMPORT - DESPOT - ONLINEGrease (1978) - Artúr filmélményeiMagic Mike - Wikipedia

Mivel  elsősorban fantasy, thriller, és krimi rajongó vagyok, olvasmánylistám nem igazán passzol eheti témánkhoz. Igaz, romantikus könyveket is olvasok szép számmal, de azokból sem ragadt meg bennem semmi emlékezetes táncjelenet. Ezért most nagyrészt filmek szerepelnek a listámon.
Kivéve az első választásomat, ami nem más, mint a Harry Potter! A tűz serlegében vigyorogva olvastam  Mcgalagony és Ron táncáról, amit aztán remekül jelenítettek meg a filmen. Vitathatatlanul ez lett a film legviccesebb jelenete! Akár hányszor látom, sosem bírom ki nevetés nélkül. Ron alakítása egyszerűen zseniális!


Még számomra is meglepő, de találtam még egy fantasyt, amelyben nagyon szeretem a táncbetéteket. A felcseperedő Groot nagyon cuki, ahogy  a Galaxis őrzői 2.-ben táncikál. De az igaz ütős dolog az, amikor az első részben a gonosszal vívott végső csata során Quill, alias Űrlord, táncpárbajra hívja ki a hatalmas Ronant! Roppant meglepő és mulatságos jelenet :-)
Aztán jöjjön egy teljesen más műfaj. Az Egy asszony illata című film. Ebben Al Pacino Frank Slade alezredest alakítja, aki szókimondó, alkoholista, és nem mellesleg vak. Az ő bakancslistáján szerepel többek között: a tangó egy gyönyörű nővel. Kihagyhatatlan!


És ha már tánc, akkor nem maradhatnak ki a valódi zenés-táncos filmek sem. Nekem kettő igazi kedvencem van. Az egyik a Flashdance, amely jobbnál jobb táncbetétekkel büszkélkedhet, és a filmben szereplő dalok is igazi csemegék.    A másik pedig nem lehet más, mint a Grease, ami a műfajában etalon. John Travoltának több zenés-táncos filmje is van, de én ezt szeretem a legjobban. 

És már megint van nem fértem bele az 5-be! :-)                                              Mert bár a film ugyan csapnivaló, legalábbis szerintem, de ha valami izgalmasabb táncra vágysz, és nem vagy szégyenlős, akkor a te filmed: a Magic Mike!

Kikyo

Könyv: A szív ritmusa (Brittainy C. Cherry)Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat. Illusztrált nagykalauz a filmhezKönyv: Jake megadja magát (Penelope Ward)Első tánc · Baráth Viktória · Könyv · MolyAmazon.com: Dirty Dancing 2: Havana Nights [DVD]: Movies & TV

Ha már a tánc világnapja van, muszáj az egyik kedvenc könyvemmel kezdenem. Bár ebben elsősorban a zene dominál, a kettő ugyebár együtt jár. Ez pedig Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa c. könyve. New Orleans a tánc, a zene hazája, a regény pedig egyszerűen elvarázsolt. Az egyik legemlékezetesebb táncos jelenetet Stephenie Meyer Alkonyat c. könyve tartalmazza, ahogy Edward és Bella a szalagavató bálon táncol, de az esküvői táncuk is beleégett a retinámba akár a könyvről, akár a filmről van szó. Aztán itt van Penelope Ward: Jake megadja magát c. regénye, amiből az egyik kedvenc jelenetem, amikor Jake megpillantja Ivy-t, ahogy táncol az esőben. Teljes egészében táncos téma köré épül Baráth Viktória: Első tánc című könyve, amivel kapcsolatban igaz, hogy vegyes érzelmeim vannak, de az írónőt nagyon szeretem, úgyhogy semmiképp nem hagytam ki a listáról. Ötödikként pedig egy filmet szeretnék említeni, amit szintén nagyon szeretek, a Dirty Dancing 2-t.


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co