"Vágy és bosszú a bűn kapujában." | Értékelés | Borsa Brown: Sapho első rész

2020. április 7., keddFülszöveg


Vágy és bosszú a bűn kapujában.

Umberto Sapho a szicíliai Cosa Nostra egyik családjának oszlopos tagja. Apja halálával megörökli a bűntől csöpögő birodalmat. Próbál hű maradni a régi Don értékeihez, de olyan kalamajkába keveredik, amiből talán sosem tud majd kimászni.

Lia Dortella a taorminai kapitányság csinos, ám felettébb kusza magánélettel megáldott nyomozónője. A szicíliai maffia tönkretette az egész életét, egy cél vezérli: bosszút állni mindenért.

Ám a céljai egyszer csak bilinccsé válnak…

Találkozik jó és rossz, kegyes és kegyetlen, szív és ököl, vágy és gyűlölet.

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Nagy sikerű maffiakötetei folytatódnak, ezúttal egy másik család történetét ismerhetjük meg, de a szabályok ugyanazok: hibázni nem szabad, érezni tilos!


Nem szeretem a maffia történeteket. Se könyvben, se filmen. Azt hiszem elborzaszt az a tény, hogy törvényen felül állnak, s igazából nem nagyon tudnak velük mit kezdeni, pedig könyörtelen farkastörvényeik rengeteg életet tesznek tönkre. Mivel azonban Borsa Brown  a Gyalázat sorozatával teljesen elvarázsolt, úgy gondoltam, adok egy esélyt új könyvének, a Saphonak. S milyen jól tettem!  
A szicíliai maffia világában játszódó történet ugyanis egyszerűen magával ragadott. Köszönhető talán ez annak is, hogy az ízlésemnek éppen megfelelő arányban kaptam az akciót és a romantikát. Egy olyan pillanatban kapcsolódhattam bele a maffia életébe, mikor két meghatározó, rivális család épp békében él egymással. Ezért aztán Umberto Sapho hétköznapi életébe mélyebb bepillantást nyerhettem. Így módomban állt megismerni egy mélyen érző, család centrikus, karizmatikus férfit. Mert annak ellenére, hogy Umberto beleszületett ebbe a könyörtelen világba, és nagyon is hiteles maffia vezér, mégis könnyen elfelejtettem, hogy maffiózó, annyira emberi, gyarló és végtelenül védelmező tudott lenni. Hát nem lehetett nem beleszeretni egy kicsit. Igen, mi nők szeretjük a sármos rossz fiúkat, mert érdekesek, izgalmasak. Így volt ezzel a  könyv másik főszereplője, Lia is. Aki annak ellenére nem tudott ellenállni a férfi vonzerejének, hogy rendőrként teljesen tisztában volt Umberto kilétével. Ráadásul Lia múltja súlyos titkokkal terhes, amelyhez Umberto családjának bizony köze van. És aki azt gondolja, hogy a maffia vezér életéhez képest Lia élete egyhangú és unalmas, az nagyot téved. Nem csak a múltjában, de a házasságán belül is komoly titkokat őriz. És akkor még nem esett szó a titokzatos "segítőjéről".
Umberto és Lia kettőse, kapcsolatuk dinamikája és szócsatáik rettentő élvezetessé tetszik a történetet. A történetet, amely bővelkedik érdekes karakterekben, és olyan szenvedéllyel és izgalmakkal teli a cselekménye, hogy ha belekezdesz az olvasásába, garantáltan nem fogod tudni letenni! Borsa Brown újra zseniálisat alkotott! 

Az írónő további könyvei

A maffia ágyában sorozat


Az arab sorozat


Gyalázat sorozat


Sapho duológiaNincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co