Nyári kreatív - Készítsünk könyvjelzőt!

2020. május 26., kedd


Sziasztok!

Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok egy kézműves emberke, de egyszer-egyszer mindenkinek ki kell lépni a komfortzónájából. Nos nálam most jött el a pillanat. Bloggertársaim azt is tudják, hogy rövid úton kihívásfüggővé váltam a molyon, (amelynek előnyeiről és hátrányairól szintén olvashattok tőlem egy szösszenetet a közeljövőben), ennek is köszönhetem, hogy most alkotásra adtam a fejem. Könyvjelzőt kellett ugyanis készíteni. A véletlen úgy hozta, hogy kicsi fiam pedig a digitális oktatásnak köszönhetően kapott könyvjelzőkészítős feladatot magyarból, így belevágtunk. Ő az ötösért, én a plecsniért. 

5 DIY Super Cute Cat Bookmarks - YouTubeElőször végigböngésztük a netet, hogy a rengeteg (de tényleg rengeteg) ötletből mi az, ami tetszik is, és a képességeinket sem haladja meg. Mivel gyermekem intenzív környezetvédő és újrahasznosító, a választásunk egy jégkrémes pálcikákból elkészíthető cicusra esett. Mivel semmit nem enged kidobni, amiben még lát fantáziát, nem volt nehéz hirtelen elővarázsolnunk a pálcikákat, abból a kb. 50-ből, ami van itthon. Ezután hamar kerestünk cicasablont, kivágtunk, ragasztottunk, és már össze is álltak a macsekok. Az övé szép karcsú fekete cica pink masnival a nyakában, az enyém dundi Garfield-szerű, foltokkal megbolondítva, ami engem mondjuk inkább boci-foltokra emlékeztet így utólag. Pedig higgyétek el, igyekeztem! Én csillámos kék nyakörvet választottam a cicusomnak, amit nemes egyszerűséggel virágkötő szalagból vágtam ki, és ragasztottam a nyakára.
Csemetémre rendkívül büszke voltam a végeredményt látva, és ismerve a saját hozzáállásomat a kézműveskedéshez, a saját macskámra sem panaszkodtam.  A férjem, miután meglátta a műveinket csak ennyit fűzött hozzá: "Hát igen, mindenki magából indul ki. :)" Szerintem a cicám testalkatára célzott...
Nem mondom, hogy könyvjelző-tömeggyártásba kezdek, de szerintem néha igenis jól esik olyan dolgot csinálni, amit amúgy ritkán teszünk meg. Emellett vidám és értékes perceket szerezhetünk vele magunknak és gyerkőceinknek (tesónknak, barátainknak, stb.), utána pedig, ha kinyitod az épp aktuális olvasmányodat, és két kezed munkája simul a lapok közé (nálam a fiamé), az oltári büszkeséggel tud eltölteni.
Remélem sikerült bennetek kedvet ébresztenem egy kis kézműveskedéshez! Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánok hozzá, és nagyon fogok örülni, ha ti is megosztjátok velem az alkotásaitokat! 

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co