Előolvasás | Holly Miller: Álmomban már szerettelek

2020. július 23., csütörtök
Fülszöveg

Mernél szeretni, ha tudnád, hogy mi lesz a kapcsolat vége?

Joel fél a jövőtől. Gyerekkora óta kísértik a szeretteit megjelenítő álmok: látomások arról, hogy mi fog történni, legyen az jó vagy rossz.
Az álmok megelőzésének egyetlen módja, hogy a szeretett lénytől távol tartja magát. Megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes.

Callie képtelen elengedni a múltat. Amióta a legjobb barátnője meghalt, elveszettnek érzi magát. Tudja, hogy sokkal ösztönösebben, sokkal felszabadultabban kellene élnie. Csak azt nem tudja, hogyan találjon vissza régi énjéhez, amely mert nagyot álmodni.

Joelnek és Callie-nek egyaránt megvan rá az oka, hogy megtanuljanak a mában élni. És noha nem kifejezetten keresik egymást, találkozásuk pillanatától mindketten érzik, hogy hatalmas fordulat következett be az életükben.
Aztán egy éjjel Joel Callie-vel álmodik, és az álomban megjelenik legnagyobb félelme.

Ekkor mindketten döntéshelyzetbe kerülnek: együtt maradnak-e annak ellenére, hogy tudják, mi lesz a sorsuk? És ha egyikük napjai menthetetlenül végesek, létezik-e olyan élet a számára, mint ami járna is neki?
Képesek befolyásolni az életük alakulását, vagy ami meg van írva számukra, azon nem lehet változtatni?

A két főszereplő, Joel és Callie által elmesélt Álmomban már szerettelek Holly Miller magával ragadó és felejthetetlen, romantikus debütregénye a szeretethez szükséges bátorságról, kiváltképp akkor, amikor úgy gondoljuk, hogy tudjuk, mi lesz a szerelem vége.


A történetet jelen időben Joel és Callie szemszögéből olvashatjuk. A cselekmény végig követhető, logikusan felépített. 
A dühtől a szomorúságig és a mindent elsöprő szerelemig, az írónő érzések teljes skáláját adja át számunkra történetében. A karaktereket nagyon könnyen megkedveltem így a könyv végére nehezemre esett a búcsú. 
Callie egy nagyon kedves lány aki odavan a természetért és mindenért ami a természettel kapcsolatos. Mindenben meglátja a jót, hihetetlen empatikus természetű karakter. Előtte az élet, álmai és tervei vannak. De fél megragadni a lehetőségeket, mígnem Joel belép életébe.
Kettejük találkozása annyira sorsszerű volt, igazán összeillő páros voltak. Azt hiszem erre mondják azt hogy igaz szerelem.
Joel nagyon közel férkőzött a szívemhez, talán az ő karaktere közelebb is állt hozzám mint Callie. Különleges képességei hol áldásnak hol pedig átoknak bizonyul. Múltjában rengeteg falba ütközött, általában nem hittek neki, vagy ha igen akkor nem értették hogy miért nem tett semmit. Biztosan nehéz lehet egy ilyen "teherrel" együtt élni. Mindig attól tartani hogy na vajon miről fog álmodni legközelebb, vagy ha rossz tud-e tenni ellene.... aztán bekövetkezik az amitől a legjobban tartott. Ugyanebben a helyzetben én sem tudnám kezelni az érzéseimet, aggályaimat. Nem biztos hogy túl tudnám tenni magam azon a tehetetlenségen amin Joel-nak és Callie-nak keresztül kellett mennie. Ugyanúgy összeroppannék ez alatt a hatalmas súly alatt mint ők. Az idő melyet együtt töltöttek pont olyan szívszorítóan tökéletes volt mint amilyenre kettejük búcsúja sikerült. De vajon képesek vagy egyáltalán végleg el kell engedniük egymást? Mennyi idő kell ahhoz hogy ilyen mély érzések elmúljanak? Erre a kérdésre tudom a választ! Soha nem fognak elmúlni, csak az idő múlásával képesek vagyunk belátni hogy helyesen cselekedtünk-e vagy sem. De ahhoz hogy erre a kérdésre te megtudd a választ el kell olvasnod, mert az ajánlóm csak egy aprócska szelet a könyvből. Egy biztos ez a történet mely több millió darabra töri a szívedet. 

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co