Szerzők a középpontban hét - J.K. Smith | 4. nap | Netflix Book Tag

2020. november 19., csütörtök

Sziasztok!

Írói hetünk negyedik napján NETFLIX Book Tag kitöltésére invitáltuk meg az írónőt. Ha kíváncsiak vagytok melyik könyvet olvasta utoljára, vagy melyik könyvet/sorozatot olvasná szívesen újra, feltétlenül el görgess lejjebb és olvasd el bejegyzésünket!


1. RECENTLY WATCHED: Legutóbb olvasott könyv


J.K. Smith: A legújabb könyvem olvasgatom ellenőrzés gyanánt. 😅 J.K. Smith - Ahol elkezdődött, ott ér véget.

Genevieve: Egy számomra új írónő Thandiwe Mpofu: Devious Kisses könyve volt a legutóbbi amit olvastam, és ajh.... Julian *-*

Coeur: Herz Júlia: Arany és Ónix. Sajnos nyáron elszenvedtem életem első olvasási krízisét, s csaknem fél évig nem olvastam szinte semmit. Ezt a könyvet májusban kezdtem el, azután félbemaradt. Pár napja újrakezdtem az olvasását, és alig két nap alatt bedaráltam. Nem is értem, hogy hagyhattam félben!

Kikyo: Leigh Bardugo: Ostrom és vihar c. könyve, és kegyetlen jó volt. Jöhet a Pusztulás és felemelkedés.


2. TOP PICKS: Korábbi olvasmányok alapján ajánlott könyv

J.K. Smith: Ha maradnék - Gayle Forman

Genevieve: Ha romantikus történetre vágytok ajánlom olvasásra S.M. Soto: Chasing the Moon c. könyvét, IMÁDTAM! Igazi "siratós" könyv! Ha kicsit sötétebb vizekre eveznétek akkor pedig Isabella Starling: Tyrant Twins c. könyvét olvassátok el. Majd megőrültem olvasása közben, mégis imádtam!!!

Coeur: Jaj, nagyon sok könyvet ajánlanék szívesen, annyi jó könyv van! De fantasy rajongóként legyen most Brent Weeks: Éjangyal trilógiája.

Kikyo: Hú, ebből olyan sok van, hogy egy hétig sorolhatnám. Ezért legyen egy olyan, ami több műfajba besorolható. Jennifer L. Armentrout: Perzselő csók


3. RECENTLY ADDED: Legutóbb vásárolt könyvJ.K. Smith: Bauer Barbara - A fényfestő

Genevieve: Thandiwe Mpofu: Devious Kisses, Cruel Kisses... Julian, Liam awwww....

Coeur: Kedvenc magyar írónőm minden könyvét megvásárolom. Így a könyvespolcom legutóbb az ő művével gyarapodott. Vavyan Fable: Mennyből a Húsvét.

Kikyo: Még mindig Miklya Luzsányi Mónika: Az ecsedi boszorkány című könyve. Sajnos a vágyaim és a pénztárcám nem állnak szinkronban egymással.


4. POPULAR ON NETFLIX: Könyvek, amiket mindenki ismer

J.K. Smith: Harry Potter sorozat - J.K. Rowling

Genevieve: Gillian Flynn akármelyik könyve, igaz hogy még csak a sorozatot illetve a filmeket láttam, de mindenképpen el fogom olvasni a könyveket!

Coeur: Nem tudom, hogy mindenki ismeri-e, de szerintem méltán népszerű sorozat, Andrzej Sapkowski: Vaják (Witcher) sorozata,. Eddig négy részt olvastam, és persze láttam a Netflix által készített remekbe szabott filmsorozat első évadát is.

Kikyo: Leigh Bardugo Grisaverzumát szerintem senkinek sem kell bemutatni. Bármelyik könyvet hozhatnám belőle. Nekem személy szerint a Hat varjú a kedvencem. Azért is jutottak eszembe pont ezek a könyvek, mert úgy tudom, a Netflix már készíti belőle a sorozatot.


5. COMEDIES: Egy vicces, szórakoztató könyv

J.K. Smith: Vavyan Fable - Mesemaraton

Genevieve: Ha vicces könyvről van szó szerintem erről senkinek sem fogok én az eszébe jutni. A szórakoztató műfaj sokkal közelebb áll hozzám, akkor pedig a közelmúltban olvasott P. Dangelico: Wrecking Ball - A romboló c. könyv jut eszembe. Humoros, de aranyos történet amiben a két főszereplő között rendszeres az "adok-kapok".    

Coeur: Ellen DeGeneres Emmy-díjas amerikai humorista, műsorvezető Szórakozol velem? című könyvének olvasásakor ismerkedtem meg Ellen egyedülálló stílusával, humorával. És legnagyobb meglepetésemre az is kiderült, hogy fiam már régóta ismeri és szereti talk show-ját:

Kikyo: Emlékeim szerint Tricia Levenseller regénye, A kalózkirály lánya volt az, amin többször is hangosan felnevettem. Egyszerűen imádtam Alosát és Rident. Igazi könnyed, szórakoztató olvasmány, csak az a baj, hogy nagyon hamar kivégeztem. ☺


6. DRAMAS: Egy karakter, akire illik a drámakirály/nő jelző

J.K. Smith: Andi - J.K. Smith Káosz a köbön

Genevieve: Elizabeth - Ilsa Madden-Mills: Balhés brit könyvéből, nem bírtam a csajt...

Coeur: Passz.

Kikyo: Ó, mivel nemrég olvastam a Erin Watt Royal-sorozatának legújabb kötetét, a Bukott örököst, mindkettőre van példám Easton Royal és Felicity Worthington személyében.


7. ANIMATED: Egy könyv, melynek borítóján rajzfilm figurák találhatók

J.K. Smith: Micimackó - A.A. Milne

Genevieve: Ugyan tudom, hogy létezik ilyen, de sajnos nem emlékszem egyre sem.

Coeur: Jeff Kinney: Egy ropi naplója- igazi animált, képesregény, amely sok-sok kis kamasszal szerettette meg az olvasást.

Kikyo: Hirtelen Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere című sorozata jutott eszembe. Mindegyiknek gyönyörű a borítója, anime/manga rajongóként pedig főleg! Amióta először megláttam, szemezek vele, már nagyon szeretném elolvasni.


8. WATCH IT AGAIN: Könyv vagy sorozat, amit újraolvasnék


J.K. Smith: Margaret Atwood - A szolgálólány meséje

Genevieve: Mivel januárban érkezik Amo Jones: The Elite Kings Club sorozatának 6. része, így újra fogom olvasni a teljes sorozatot ;)

Coeur: Tudom, hogy már sokszor írtam, de ha egyszer ez az igaz: a Harry Potter-t nem lehet elégszer olvasni! De tervben van Sarah J. Maas Üvegtrónjának újrakezdése is, hogy aztán az egész történet folyamot egy huzamban végig olvashassam. 

Kikyo: Nem szívesen „pazarlom az időt” újraolvasásra, pedig sok történet van, amit újra meg újra átélnék, de mindig az lebeg előttem, hogy annyi elolvasandó könyv van még előttem. De most elhatároztam, hogy egyik legnagyobb kedvencemet.


9. DOCUMENTARIES: Egy non-fiction könyv, amit csak ajánlani tudsz

J.K. Smith: A lányom nélkül soha - Betty Mahmudi

Genevieve: Passz...

Coeur: Kepes András: Világkép. Gondolatébresztő, inspiráló, és roppant szórakoztató, egyedi hangvételű mű. 

Kikyo: Nehéz kérdés, mert nagyon sok ilyen könyv van. Azt hiszem, ami utoljára legjobban megragadott, az Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek c. könyve volt.


10. ACTION AND ADVENTURE: Egy cselekménnyel, akcióval teli, pörgős könyv

J.K. Smith: J.K. Smith- Ahol elkezdődött, ott ér véget 😉

Genevieve: Rina Kent: Reign of a King

Coeur: Carrie Cooper: A szemtanú című könyvének első fejezetében Lily rosszkor van, rossz helyen. Ezzel aztán olyan kaland cunamiba keveredik, ami nem hagyja pihenni az olvasót sem.

Kikyo: Lana Millan: Raziel2. Néha csak kapkodtam a fejem, úgy pörögtek az események. Raziel és Belader szócsatái pedig még rá is tettek egy lapáttal. Nagyon bírtam!


11. NEW RELEASES: Egy nemrég megjelent / hamarosan megjelenő könyv, amit szívesen elolvasnék


J.K. Smith: Tomor Anita - Veled egy szigeten

Genevieve: Thandiwe Mpofu: Bitter Kisses, december 17-én érkezik! (kép csupán kedvcsináló, nem borító)

Coeur: Minden, amit Böszörményi Gyula ír, az KELL nekem! Szóval a kívánság listám első helyén manapság Ambrózy báró következő esete: A Barnum-rejtély áll.

Kikyo: Stephanie Garber: Finale c. könyve. Imádtam az egész Caraval sorozatot, be is van ütemezve a befejező rész. Bár már ott tartanék, hogy olvasom!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co