Értékelés | Philippa Gregory: Hercegnők kézikönyve

2020. december 4., péntek


"Biztos, hogy  továbbadom a Hercegnők kézikönyvét kis tanítványaimnak olvasásra, hisz Florizella története igazán megérdemli, hogy minél többen megismerjék! Azt pedig, hogy nagyon könnyen megszeretik Florizellát és Gumicukor nevű lovát, azt személyesen garantálom!" - Coeur, GCK's Book Review Blog

Kívánságlista! Vásárold meg!Fülszöveg

Florizella nem éppen hétköznapi hercegnő… Nem rabolja el a sárkány, és nem menti meg a herceg sem – mert előbb menti ő meg saját magát! Hozzá hasonlóan kalandvágyó barátaival pedig keresztül-kasul bebarangolja a birodalmat, hogy óriásokkal és farkasokkal küzdjön meg Gumicukor nevű lován.

Philippa Gregory nevével már eddig is gyakran találkozhattunk a nemzetközi és hazai sikerlisták élén. Bár a leginkább történelmi tárgyú regényeiről híressé vált szerzőnő ezt a könyvet elsősorban saját lányának és unokáinak szánta, most is otthonos pályán mozog: egy királyi udvarban.

A klasszikus mesevilág díszletei között íme egy vagány, minden ízében mai hercegnő, a fenséges regények koronázatlan királynőjétől a jövő uralkodóinak!

Philippa Gregory nevét világszerte ismeri minden olyan olvasó, aki szereti a történelmi romantikus történeteket. Gondolom, számukra is épp oly meglepő volt, mint nekem, hogy az írónő egy gyermekkönyvvel jelentkezett. De milyen jól tette! 

A cím alapján azt hihetnénk, hogy arról szólnak Florizella történetei, hogy mi mindent kell tennie egy fiatal hercegnőnek ahhoz, hogy "igazi" hercegnő váljon belőle. De nem! Ennél sokkal ötletesebb és érdekesebb a könyv témája. Florizella ugyanis nem egy szokványos "habos-babos" hercegnő. Hisz ő önálló, kíváncsi és nem fél bepiszkolni a kezét-ruháját. Kedvenc mondása:

" A hercegnő olyan, mint a herceg, csak ő-re végződik."  Őt nem kell megmenteni, érte ne jöjjön el a szőke herceg fehér lovon! Sőt még üvegcipellője sincs, ami nem is olyan nagy baj, hisz a párválasztó bál végén a hercegnők úgy is "százhúsz üvegcipellőt hagytak maguk után; a lépcső egészen úgy festett, mint egy turkáló kirakata."

Florizella történetei jó példát mutatnak arra, hogy "Jó dolog másnak lenni. " és hogy "Bárkivel lehetünk barátok, csak akarni kell." S teszi ezt kalandokba ágyazva, egyedi humorral fűszerezve, gyönyörű fekete-fehér illusztrációkkal kísérve. Emellett nagyon gyermekbarát a könyv mérete, a betűnagyság, a fejezetek hosszúsága és a szöveg nyelvezete is. Ezért biztos, hogy  továbbadom a Hercegnők kézikönyvét kis tanítványaimnak olvasásra, hisz Florizella története igazán megérdemli, hogy minél többen megismerjék! Azt pedig, hogy nagyon könnyen megszeretik Florizellát és Gumicukor nevű lovát, azt személyesen garantálom!  "Gargalizálom!" 😀

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co