Szerzők a középpontban hét Robin O'Wrightly-val | 4. nap | Kávé Book Tag

2020. december 24., csütörtök


Sziasztok!

Ezúttal a Kávé Book Tag kitöltésére invitáltuk meg az írónőt. Ha van kedvetek nyugodtan töltsétek ki ti is :)

1.) FEKETE KÁVÉ – Egy sorozat, amibe nehéz belerázódni, de utána nem tudod letenni: Robin O'Wrightly: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura volt ilyen, az első 30 oldalt kellett kibírni, a hobbitok pipázási szokásáig, utána viszont, ahogy beköszönt Gandalf, onnantól kezdve ragadósat játszott. :) És hát Göncz Árpád neve nekem etalon…

Genevieve: Nem igazán vagyok a sorozatok híve, ahhoz hogy végig is olvassak egy sorozatot azt nagyon izgalmasnak kell találnom. Tate James Madison Kate sorozata azonban ilyen :)

Coeur: Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara sorozata. Először az Üvegtrón sorozatot olvastam az írónőtől, és ez a második sorozata kicsit nehezen indult be számomra, de aztán nagyon megszerettem.

Kikyo: Eszes‌ ‌Rita‌ ‌Illangók‌ ‌sorozatával‌ ‌voltam‌ ‌így,‌ ‌az‌ ‌erdélyi‌ ‌mondavilágba‌ ‌számomra‌ ‌elég‌ ‌nehéz‌ ‌volt‌ ‌belerázódni,‌ ‌de‌ ‌amikor‌ ‌sikerült,‌ ‌teljesen‌ ‌magával‌ ‌ragadott,‌ ‌és‌ ‌pillanatok‌ ‌alatt‌ ‌kivégeztem.‌ ‌ Azóta‌ ‌várom‌ ‌a‌ ‌folytatást.‌ ‌‌☺‌ 


2.) BORSMENTÁS MOKKA – Egy könyv, ami a téli időszakban nagyobb népszerűségnek örvend: 
Robin O'Wrightly: Én általában évszak- és ünnepfüggetlenül olvasok, szóval nem tudom, tulajdonképpen mindegy, csak betű legyen benne. Viszont pár éve elkezdtem telente "antidepresszánsokkal" szórakoztatni a nagyérdeműt, tehát inkább az írásomra jellemző a szezonalitás. XD A Mexerelem (triplán eszetlen szerelem) című regényem talán alkalmas is téli olvasmánynak, mert nyáron és hőségben játszódik, a röhögés meg melegít.

Genevieve: Fogalmam sincs mi örvend télen nagyobb népszerűségnek xD mindig azt olvasok amit szeretnék...

Coeur: Passz! Nekem nem az évszakok határozzák meg, hogy mit olvasok.

Kikyo: Szerintem‌ ‌a‌ ‌romantikus‌ ‌könyveknek‌ ‌télen‌ ‌nagyobb‌ ‌a‌ ‌keletje,‌ ‌én‌ ‌is‌ ‌jobban‌ ‌szeretek‌ ‌ezekkel‌ ‌bekuckózni.‌ ‌Kylie‌ ‌Scott‌ ‌könyvei‌ ‌szerintem‌ ‌tökéletesen‌ ‌alkalmasak‌ ‌erre‌ ‌a‌ ‌célra.‌ ‌Legyen‌ ‌a‌ ‌legújabb‌ ‌a‌ ‌példa,‌ ‌a‌ ‌Trust‌ ‌–‌ ‌Bizalom.‌ ‌


3.) FORRÓCSOKI – A kedvenc gyerekkönyved: Robin O'Wrightly: Antoine de Saint-Exupéry - A kis herceg, és most olyan boldog vagyok, hogy ideillett. Ezt a könyvet minden book tagbe igyekszem beletenni. :)

Genevieve: Szerintem nincs ilyenem :/

Coeur: Bármi Janikovszky Évától. (Ja és persze a Harry Potter. és Lois Lowry,  Louis Sachar, Bálint Ágnes, Böszörményi Gyula művei)

Kikyo: Nemrég olvastam újra Fésűs Éva: Az ezüst hegedű című könyvét. Örök érvényűnek tartom, régen nekem mesélték, ma én mesélem a gyerkőceimnek.


4.) DUPLA ESZPRESSZÓ – Egy könyv, ami az elejétől a végéig izgalmas volt: Robin O'Wrightly: Böszörményi Gyula - Ambrózy báró esetei sorozat. Beszerezni is az volt, ugyanis a legelső pillantáskor még csak a Leányrablás Budapesten volt meg. Mivel elég gyorsan olvasok, hamar be kellett szereznem a többit, ha nem akartam súlyos elvonási tünetektől szenvedni. :P Szóval a végén komolyan azt mondtam én is, ha ennek vége, nekem Szer'usz, világ! Már alig várom, hogy olvashassam A Barnum-rejtélyt... ^.^ (Ha szeretne valaki karácsonyra meglepni... esetleg... tutira meg tudnék lepődni! XD )

Genevieve: Callie Hart: Riot House vagy Anne Malcom: Splinters of You

Coeur: Brent Weeks: Éjangyal trilógia - Még a nagy fiam, akit sajnos nem sikerült megfertőznöm a betűk szeretetével, ő is egyik ámulatból a másikba esett a történet olvasásakor.

Kikyo: Leigh Bardugo: Hat varjú – gondolkodás nélkül a legizgalmasabb könyvek közé sorolom, amiket valaha olvastam. / És nem, nem árnyvadász könyvet hoztam ;)


5.) STARBUCKS – Egy könyv, amit mindenhol látsz: Robin O'Wirghtly: Mostanában J.K. Smith - Ahol elkezdődött, ott ér véget c. könyve, amit szintén érdeklődve várok, mert szeretem Judit humorát, őt emberileg is közel érzem magamhoz, és a komikus szituációi mögött megbúvó komoly gondolataival, látásmódjával is egyet tudok érteni.

Genevieve: A neten rengeteg hirdetést látok, főként KMK-s könyvekét :)

Coeur: Ez a kérdés is passz. A járvány helyzet miatt nem nagyon járok sehova, és a tv-ben is inkább gyógyszereket és nem könyveket reklámoznak, sajnos!

Kikyo: Érdekes módon a legszembetűnőbb Christelle Dabos Tükörjáró sorozatának legújabb része a Visszaverődések viharában jött velem szembe elég sokszor. Bár lehet, hogy csak azért figyelek fel rá folyton, mert elég butácskának tartom a címét.


6.) A TÖKÉLETES KEVERÉK – Egy könyv vagy sorozat, ami keserédes volt, de mindeközben tökéletes: Robin O'Wrightly: Tomcsik Nóra - Tél Berlinben. Négyszer olvastam (szakmai okokból, mint a szerkesztői csapat tagja), de biztos vagyok benne, fogom még olvasni sokszor. Tényleg tökéletes!

Genevieve: Hmm... Talán Rina Kent: Reign of a King

Coeur: Margaret Atwood: A szolgálólány meséje

Kikyo: Megint csak Leigh Bardugot kell megemlítenem. A Grisa trilógia tökéletesen megfelel ennek a szempontnak. El bírtam volna képzelni valami hepibb „happy end”-et is.


7.) HOPPÁ! VÉLETLENÜL KOFFEINMENTESET KAPTAM! – Egy könyv, amitől többet vártál: Robin O'Wrightly: Mona Awad – Antilányregény és Leylah Attar – A Serengeti köde. Végül is annyira rossz nem volt egyik sem, mert szerintem nincs rossz könyv. De azért egy kis katarzist és tanulságot vártam volna az Antilányregénytől. Bár lehet, pont ezért realista, hiszen az életben is előfordul, hogy nincsen...? A Serengeti ködé-t meg tönkretette a fahéj… akarom mondani, az erotika. Megölte a lényeget… Persze azért a koffeinmentes és a túlfűszerezett italban is van jó dolog. A következő alkalommal sokkal inkább örülünk a rendes kávénak. ;)

Genevieve: Vi Keeland & Penelope Ward: Rebel Heir - Lázadó örökös, ettől a könyvtől sokkal de sokkal többet vártam... Tetszett, de nagyjából ki lehetett számolni hogy mi fog következni és ez roppant bosszantó volt...

Coeur: Paula Hawkins: Lány a vonaton- a témájában és a műfajában is olvastam számomra jobban tetsző könyvet, nem nagyon értettem, miért épp ez a könyv lett olyan felkapott 2015-ben.

Kikyo: Jamie Mcguire: Az őrző című fantasyjétől mindenképpen. A Gyönyörű… sorozatból kiindulva legalábbis. De itt a bizonyítéka, hogy mindenkinek nem állhat jól minden műfaj.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co