About Us - Rólunk

Sziasztok!


A GCK's Book Review Blogot három bloggerína írja mint azt a GCK rövidítésből gondolhatjátok. Genevieve, Coeur és Kikyo lennénk, általánosságban csak a kezdőbetűinkkel fogtok találkozni.


Blog email: gcksbookreviewblog@gmail.com


Hello everybody!


I am glad to introduce you to our new blog which will be available on this name: GCK's Book Review Blog. The name comes from the nicknames of our bloggers: Genevieve, Coeur, Kikyo.

You will be able to find book rewiews, book cover reveals and posts when the books are puplished. In addition we are going to have film news, and "Loved/Hated" pairs twice a month. 

Mindegyikünk bemutatkozik külön mint hétköznapi emberek, illetve 5 könyves kérdéssel is többet tudhattok meg rólunk.


Hello mindenki, igazából nem is tudom mivel kellene kezdeni egy bemutatkozást ;) de azért megpróbálkozom vele. Nos 25 éves vagyok, jelenleg iskolatitkárként dolgozom egy általános iskolában, szeretem a gyerekeket, szeretek sportolni, párommal motorozni valamint olvasni, mostanában angol könyveket is. Kedvencem a latte, zenében pedig mindenevő vagyok, nos azt hiszem egyedül a klasszikus zenét nem szeretem. Tőlem angol értékeléseket, megjelenéseket és borítóleleplezéseket is fogtok hallani. 
Kedvenc műfajaim: bdsm, dark romance, romantikus, suspense, kortárs,
Izgultok már? Mert én nagyon!


Nemcsak tanítom a gyerekeknek az olvasást, hanem élvezem is. Igyekszem ezt a szeretet ráragasztani a tanítványaimra és a gyermekemre is. Ezért kezdtem el ifjúsági irodalmat is olvasni, hogy tudjak nekik jó könyveket ajánlani. Sajnos a kötelező olvasmányok nem alkalmasak arra, hogy megszeressék az olvasást. De szerencsére rengeteg az igazán jó mai író is, és széles palettáról válogathatunk. A kamasz fiam szerint az olvasás is függőség, és talán igaza is van, hiszen az olvasás kiszakít a mindennapokból, elvarázsol, teljesen belefeledkezhetsz, elmerülhetsz más korok, emberek életében. De bármilyen könyvet olvasol is:a ponyvától a szépirodalomig, minddel egy kicsit több leszel. Szóval ez egy vállalható függőség és én mióta az eszemet tudom, függő vagyok.Kikyo vagyok (vagy nem is tudom, hogy kéne kezdeni) és a fő tevékenységi köröm, hogy egy csintalan óvodás anyukája vagyok. Az olvasás és az irodalom szeretete mindig kiemelkedő helyet foglalt el az életemben, ez nagyban hozzájárult, hogy a magyartanári pályát választottam:) Egyébként szabadidőmben szívesen kirándulok, szeretek új helyeket megismerni, esős napokon pedig a könyvek mellett az X-box is képes leláncolni. A mindennapokban állandó társam a kávé, autóban pedig útitársam a Hooligans zenéje:)


1. Melyik volt az első könyv amit önszántadból kezdtél el olvasni?
G: Azt hiszem az első könyv amit olvastam a Harry Potter és a Bölcsek Köve volt, aztán valamiért (talán a megjelenések miatt) nem olvastam el a sorozat további részét, de igyekszem kárpótolni mindenkit ;)
C: Halvány emlékem sincs, mi volt az első könyv vagy regény, amit olvastam, mivel nem vagyok mai csirke. De mindig is önszántamból olvastam, mióta megismertem a betűket, meg lettem fertőzve. ( ezért van az, hogy némely kötelező olvasmánynak csak a borítójáig jutottam, szerettem megválasztani, mit olvasok.)
K: Fogalmam sincs, azt tudom, hogy mesekönyv volt. Mióta megtanultam olvasni, magam űzöm ezt a tevékenységet. Átvettem anyukámtól a mesélést és magamnak olvastam:)

2. Milyen műfajú könyveket szoktál olvasni?
G: Előnyben a romantikus illetve romantikus erotikus, new adult, young adult könyveket részesítem, bár mostanában belehabarodtam a dark erotic műfajba, szóval biztosan mélyebbre fogom ásni magam ezen könyvekbe. Persze ez nem jelenti azt hogy nem olvasok el esetleg egy-egy krimit vagy fantasyt.
C: Elég eklektikus az ízlésem és a korral is változik. Talán manapság az alternatív világokról szóló vagy fantasy könyveket szeretem a legjobban. De olvasok kalandregényeket, romantikát, erotikust, történelmit, sci-fit, de ifjúságit és szépirodalmat is. Mikor mihez van hangulatom.
K: Igazából "mindenevő" vagyok, bár előnyben részesítem a fantasztikus-romantikus történeteket. Azt hiszem különböző korszakaim vannak.

3. Mi a számodra ideális olvasási körülmény? (fotelban, zenét hallgatva, kávézva stb...)

G: Bármikor és bárhol tudok olvasni nem kell hozzá semmi más csak egy jó könyv. Illetőleg néha hallgatok zenét olvasás közben, ettől még fantasztikusabb élmény lesz az olvasás számomra.
C: Ideális körülmény az olvasáshoz: otthon kényelmesen a kanapén. De igazából bárhol, bármikor tudok olvasni. Sehova se utazok el könyv nélkül, olvasok strandon, orvosi váróteremben, buszon, vonaton...
K: Van egy felfújható fotelom, abba vonulok félre olvasni. Ideális, ha van mellé forró kávé vagy tea, de nem létkérdés. A külvilág ilyenkor magától kizáródik:)

4. Előre elolvasod az utolsó oldalt vagy kivárod a könyv végét?

G: Nem szoktam előre olvasni, még ha a könyvben hatalmas a feszültség vagy lassan indul be a történet akkor sem.
C: Sose olvasom el előre a könyv végét, ahogy a filmekről sem szeretem, ha előzetesen elmesélik, mi fog történni bennük. Szerintem az megöli a feszültséget, izgalmat. Én az az olvasó vagyok, aki falja a könyvet, hogy minél előbb megtudja a történet végét, miközben sajnálja, hogy vége lesz a történetnek.
K: Az utolsó oldalt sohasem, de ha komolyabb konfliktus adódik a történetben, muszáj előrelapoznom megnézni, hogy hány oldalt kell végigdühöngenem vagy izgulnom, mire helyreáll a rend.

5. Az elektronikus vagy a papír alapú könyveket részesíted inkább előnyben, miért?

G: Igazából mindkettővel ki vagyok békülve, bár egy könyv illatát semmi sem pótolhatja ;)
C: Azt hiszem a generációm tagja velem egyetemben a papír alapú olvasás hívei. Megfogni, megszagolni egy új könyvet, vagy éppen kézbe venni egy rongyosra olvasott könyvtári könyvet... De, ha valamit nagyon elolvasnék és csak elektronikusan elérhető számomra, akkor azonnal elcsábulok. Ha azonban valami nagyon tetszik, azt muszáj otthonra is megszereznem, persze könyv alakban.
K: PAPÍR! Mindenképpen! A könyv, az könyv.

Képek forrásjelölése: Mivel rengeteg képet használunk majd blogunk élete során, megjelöljük mely oldalakon találhatjátok meg őket ti is:

www.moly.hu
www.google.hu
www.pinterst.com

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó az oldal, azt hiszem népszerű is!nekem nagyon sokat segít mivel könyvtáros vagyok és olyan ibformációkat tudok összeszedni, amivel tudom segíteni olvasóimat.

    VálaszTörlés
  2. A hibákért elnézést, csak ne kapkodnék .....

    VálaszTörlés

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co